Európska únia ako globálny hráč - Elscheková-Matisová, Andrea
Postavenie EÚ ako globálneho hráča. EÚ vytvára a realizuje spoločnú politiku na medzinárodnej scéne. Inštitucionálne posilnenie európskych inštitúcií. Slovenskí občania v inštitúciách EÚ. Spoločná zahraničná a bezpečnostná politika.