Aktivizujúce formy a metódy vo vysokoškolskej výučbe - Táncošová, Judita
Dynamizujúci faktor výchovnovzdelávacieho procesu: interakcia učiteľ - študent prostredníctvom vyučovacích metód. Tradičné vyučovacie metódy vo vysokoškolskej výučbe - prednáška, seminár a samostatná práca. Aktivizujúce metódy vysokoškolskej výučby: problémové vyučovanie, skupinové vyučovanie, programové vyučovanie, diskusné metódy, inscenačné metódy, prípadové štúdie a ekonomické hry.