Globálna rozvojová výchova v edukácii manažérov - Dolinská, Viktória
Požiadavky doby na nové edukačné obsahy v príprave študentov, učiteľov, ale aj nepedagogických pracovníkov v administratívnych štruktúrach. Úloha multikultúrnej výchovy. Globálna a globálna rozvojová výchova. Tematika globálneho vzdelávania. Rozvoj kritického myslenia na báze solidarity, kreativity a spravodlivosti. Zlepšenie učenia, motivácia a formatívne hodnotenie. Kvalita, rovnosť a efektívnosť vysokoškolského vzdelávania. Vysoké školy na ceste k multikulturalite.