Vývoj české a slovenské ekonomiky v letech 1993 - 2007 - Vintrová, Růžena
Pätnásť rokov od rozdelenia spoločného štátu ako príležitosť k posúdeniu vývoja ekonomického výkonu, životnej úrovne a sociálnych podmienok obyvateľstva, medzinárodnej pozície Česka a Slovenska ako i úspešnosti ich odlišných hospodárskych politík. Kto na koho doplácal. Súhra reformného úsilia oboch štátov a vstup do Európskej únie. Dobiehanie vyspelých štátov EÚ. Integrácia Slovenska do európskej menovej únie.