Školy potrebujú aj súkromné zdroje - Straka, Pavel
Autor na príklade štátov Európskej únie, Nórska a USA poukazuje na možnosti, ako výraznejšie zvýšiť príjmy našich škôl z neverejných zdrojov. Právne úpravy niektorých štátov umožňujúce čerpať zo súkromných zdrojov - voľnosť a limity. Legislatíva a podnikanie. Komerčné aktivity škôl v USA. Získavanie prostriedkov z neverejných zdrojov v podmienkach slovenského školstva.