Pracovný výkon a kritériá jeho posudzovania - Vaďurová, Zuzana
Každý zamestnanec sa svojim pracovným výkonom podieľa na plnení cieľov podniku a jeho prosperite. Zamestnanci sa tak stávajú pre podnik aktívom predstavujúcim výrazné bohatstvo a zdrojom konkurenčnej výhody. Pracovný výkon a jeho kritériá. Kritériá by mali zohľadňovať nielen to, čo zamestnanec svojou prácou vyprodukuje, ale aj to, čo musí vynaložiť a využiť na dosiahnutie výsledkov. Existuje celý rad faktorov, ktoré ovplyvňujú výkon zamestnaca, a napriek tomu nemusia priamo súvisieť s posudzovaním jeho výkonu.(napr.: pracovné prostredie, zlá organizácia práce, zanedbaný adaptačný proces zamestnanca, nedostatočné zaškolenie a vysvetlenie pracovných úloh, nepresne stanovené pravidlá a nejasné ciele, nedostatočná spolupráca s ostatnými zamestnancami a nadriadeným, náhodné udalosti a iné). Je nevyhnutné tieto faktory identifikovať a eliminovať ich vplyv