Sociálna zrelosť kompetentného rozhodovateľa - Remeňová, Katarína, 1982-
Tri dimenzie tvoriace model celostnej manažérskej kompetentnosti pre riadenie a rozhodovanie v organizácií - sociálna zrelosť (emocionálna inteligencia), praktická zručnosť, odborná zdatnosť. Emocionálna inteligencia - pozostáva zo štyroch prvkov zaradených do dvoch skupín - osobné (sebauvedomenie, sebaovládanie) a sociálne (sociálne uvedomenie, riadenie vzťahov) schopnosti.