Komparácia dlhodobej úrokovej miery Slovinska a Slovenska - Tučník, Miroslav
Porovnanie ďalšieho kritéria nominálnej konvergencie, ktorým je stabilita dlhodobej úrokovej miery. Kritériá cenovej stability a fiškálne kritéria (deficit verejných financií a vládny dlh) boli rozobraté v predchádzajúcich častiach.