Technológie a inovačný potenciál - významný faktor determinujúci úspech spoločnosti v novom ekonomickom prostredí - Pásztorová, Jana, 1960-
Význam informácií, znalostná spoločnosť. Hodnotenie prístupu k informáciám. Metodológia znalostného hodnotenia Svetovej banky. Metodika EÚ - Súhrnný inovačný index. Postavenie krajín v oblasti inovačného rozvoja. Hodnotenie výkonnosti Slovenska na základe Súhrnného inovačného indexu. Napriek vysokým tempám rastu HDP, Slovensko dosahuje slabú inovačnú výkonnosť. Príležitosťou pre budovanie spoločnosti založenej na nových poznatkoch, technológiách a inováciách je možnosť čerpania finančných zdrojov zo štrukturálnych fondov a prijatie inovačnej stratégie.