K modelom hodnotenia finančného zdravia podniku - Pilch, Ctibor, 1957-
Metódy používané pri predikcii finančnej tiesne podniku. Metóda jednorozmernej diskriminačnej analýzy. Beaverov model a Zmijevského model. Metóda viacrozmernej diskriminačnej analýzy. Altmanovo Z-skóre. Interpretácia dosiahnutého Z-skóre. Modifikáciu Altmanovho modelu na podmienky českých podnikov.