Vývoj inflácie a cenová stabilita, porovnanie Slovinska a Slovenska vo fáze pred vstupom do EMU - Tučník, Miroslav
Zobrazenie úspešne ukončenej "slovinskej cesty" do eurozóny a porovnanie s práve prebiehajúcim prístupovým procesom SR do EMU v oblasti hospodárskej a právnej konvergencie. Spoločné a odlišné črty z hľadiska komunikačnej stratégie, informovanosti, vnímania euro pred jeho zavedením do obehu v Slovinsku a očakávaným zavedením na Slovensku.