Zamestnanci a ich kariérny cyklus - Gažová Adamková, Hana, 1969-
Stanovovanie si vlastných cieľov je nevyhnutný proces potrebný na osobný postup požadovaným smerom. Niekoľko etáp kariérneho cyklu - prípravné obdobie (obdobie štúdia, prípravy na zamestnanie). Profesionálne obdobie začína nástupom do zamestnania. Začiatok kariéry, stredný vek kariéry, starší vek kariéry.