Globalizácia energetickej stratégii EÚ druhú šancu neposkytne - Baláž, Peter
Rozhodovanie o energiách pre Európsku úniu a problémoch s ňou spojených na roky 2015-2020 sa uskutočňujú už v súčasnosti. Vývoj na svetových energetických trhoch. Snaha o kooperáciu v energetickej politike EÚ. Príprava strategických projektov energetickej bezpečnosti. Štruktúra spotreby palív v EÚ. Tri hlavné zložky pripravovanej spoločnej energetickej politiky EÚ. Budúcnosť európskej energetiky.