Globalizace, hospodářský nacionalismus a národní stát - Jiránková, Martina
Problematika hospodárskeho nacionalizmu od jeho počiatkov, v samom základe procesu formovania moderných národných štátov, až po jeho premeny v etape globalizácie. Vzťah trhu a štátu, resp. otázky vzťahu demokracie a štátu v etape globalizácie. Vznik moderného štátu. Hospodársky nacionalizmus. Definičné znaky štátu a globalizácie.