Nobel Laureate for economics 1988 - Sirůček, Pavel
Francúzsky liberálny ekonóm M.F.Ch. Allias získal Nobelovú cenu za ekonómiu v roku 1988. Je považovaný za predstaviteľa tzv. francúzskej školy marginalizmu po II.sv. vojne. Cena mu bola udelená predovšetkým za príspevky z oblasti teórie trhov a efektívneho využívania zdrojov.