Trh a odměny jako mezi Skyllou a Charybdou - Kadlec, Petr
V Českej republike sa objavuje výrazný rast ceny práce. Fenomén importu zahraničnej pracovnej sily sa stáva bežným. Podiel personálnych nákladov v nákladoch celkových sa približuje štandardom v západoeurópskych krajinách. Mnohé spoločnosti sa situáciu snažia riešiť cestou vylepšovania vnútorných procesov, predovšetkým tých súvisiacich s motiváciou, odmeňovaním a dlhodobou udržanosťou zamestnancov. Podceňovaná seniorita. Variabilné odmeňovanie.