Závislost Ruska na příjmech z těžby ropy a zemního plynu - Vondřichová, Markéta
Analýza súčasného stavu ruskej ekonomiky, predovšetkým jej závislosti na príjmoch z ťažby energetických surovín, jej postavenie a stabilita vo svetovej ekonomike. Postoje prezidenta Putina a jeho reformy ako krok k zníženiu závislosti štátnych príjmov na ťažbe fosílnych palív. Ropný vrchol a alternatívne zdroje.