Sovětský svaz za M.S. Gorbačova - Kulhánek, Stanislav
Charakteristika sovietskej ekonomiky z hľadiska ideológie, hospodárstva a mocenských skupín. Zmeny po nástupe Gorbačovského vedenia k moci. Vybrané príklady konkrétnych krokov, ktoré boli uskutočnené sovietským vedením. Byrokracia a vojensko-priemyselný komplex. Zmeny v zahraničnej politike.