Na meranie berme len poctivý meter - Boris, Jaroslav
V decembri 2007 odštartovali slovenskí a českí metrológovia spoločný projekt, ktorý sprehľadní súčasnú legislatívu v oblasti meradiel. Cieľom je prevziať skúsenosti členských krajín EÚ, posilniť konkurencieschopnosť domáceho priemyslu, a použitím spoľahlivých meradiel ochraňovať spotrebiteľa pred nekvalitou. Nová eurosmernica o meradlách. Slovensko-česká kooperácia ušetrí sily a čas.