Európska občianska spoločnosť po 50 rokoch (vízie do budúcnosti) - Maceják, Štefan
Počiatočný a súčasný pojem občianska spoločnosť. Autor sa venuje pojmu občianska spoločnosť v Európskej únii. Definície pojmu občianska spoločnosť. Úloha a možnosti participácie na Európskej občianskej spoločnosti. Európska komisia, Európsky parlament. Štruktúra Európskej občianskej spoločnosti, jej budúcnosť.