Možnosti zahraničnej politiky USA - Tokár, Ľubomír
Konceptuálne ponímanie "Grand strategy" (veľkostratégie). GS integruje vojenské, politické a ekonomické prostriedky na sledovanie základných záujmov štátov v medzinárodnom systéme. Hovorí lídrom, aké ciele by mali sledovať a ako najlepšie môžu použiť vojenskú moc svojho štátu na dosiahnutie týchto cieľov. Klasifikácia variantov GS. Vzťah USA k vonkajšiemu svetu - izolacionizmus, offshore balancing, selective engagement. Multilateralizmus versus unilateralizmus. Národná bezpečnostná stratégia USA.