Výnosy a náklady brzkého a pozdějšího přijetí eura - Machala, Karel
Posúdenie prijatia eura Českou republikou. Výnosy a náklady vyplývajúce z prijatia eura. Obmedzenie kurzových rizík na krajiny mimo eurozóny. Zníženie transakčných nákladov a uľahčovanie obchodu. Náklady prijatia eura. Strata samostatnej menovej a kurzovej politiky. Postup k jednému štátu bez hlasovania občanov.