Teoretické základy menovej únie a ich aplikácia na slovenskú ekonomiku - Kochanová, Miroslava
Pohľad na vznik teórie OMO (teória optimálnej menovej oblasti) Adaptácia prostredníctvom flexibilného výmenného kurzu. Vývoj výmenného kurzu slovenskej koruny a rastu HDP SR. Teória optimálnej menovej oblasti. Kritika teórie OMO.