Činnosť Eximbanky a jej vplyv na konkurencieschopnosť podnikov - Littvová, Zuzana
Exportno-importná banka SR ako verejná korporácia podporuje slovenských vývozcov, ktorí sú podnikateľským subjektom na území SR a ktorí za zmluvne dohodnutých podmienok vyrábajú alebo vyvážajú tovary a služby prevažne slovenského pôvodu. Analýzy poistných aktivít Eximbanky orientovaných hlavne na podporu vývozcov z radov malých a stredných podnikateľov, ktoré vplývajú na ich postavenie, podporu a schopnosť konkurencie v rámci ich ekonomickej činnosti. Proexportná politika a činnosť Eximbanky.