Konkurencieschopnosť poisťovní na trhu Európskej únie - Majtánová, Anna
Poisťovne v rámci EÚ pôsobia na jednotnom poistnom trhu, ktorý sa riadi niektorými základnými princípmi. Jednotný trh umožňuje pôsobiť poisťovniam v ktoromkoľvek členskom štáte, pričom dohľad vykonáva vždy domovský štát. Vytvorenie jednotného poistného trhu má za cieľ zvýšenie konkurencie medzi poisťovňami a zlepšenie služieb pre klientov. Rozdielne zdaňovanie na poistnom trhu EÚ a jeho dôsledky.