Modely používané pri medzilaboratórnych skúškach a porovnávaní - Horníková, Adriana
Opis štatistického modelu pri vyhodnotení medzilaboratórnych skúšok a porovnávaní spolu s postupom získania odhadov mier presnosti. Možné variácie a genéza modelov so zložitejšou štruktúrou. Model experimentu presnosti. Model s rozdelenými úrovňami. Model so vzorkou z heterogénneho materiálu.