Marketing a jeho význam v rozhodovacom procese výberu vysokej školy - Bačo, Tomáš, 1981-
Marketing zavádzaný do vysokoškolského vzdelávania. Hľadanie spojenia medzi službami a vysokoškolským vzdelávaním. Vzdelávacie služby sú nehmatateľné heterogénne, neoddeliteľné od osobného dodania, variabilné, rýchlo podliehajúce starnutiu a vyžadujú si zapájania zákazníkov (študentov) do procesu ich poskytovania“ (Shanks, Walker, Hayes, 1993). Konkrétna výzva pre marketing vysokoškolského vzdelávania je determinovaná odlišnosťami vysokoškolských trhov a charakteristík, ktoré sú značne odlišné od ostatných trhov a služieb, vyžadujúc si zmeny marketingových metód.