Nedokončená: Československá ekonomika v druhé polovině 80. let minulého století - Sekanina, Milan
Politika "nového myslenia" v medzinárodných vzťahoch. Stav československej ekonomiky v prvej polovici 80. rokov. Hlavné ciele a úlohy hospodárskej politiky ČSSR pre druhú polovicu 80. rokov. Prvé problémy plnenia 8. päťročnice. Prestavba hospodárskeho mechanizmu. Neuspokojivé výsledky 8. päťročnice v hlavných výrobných odvetviach.