Radikalizmus a problémy prisťahovalectva v Európe - Liďák, Ján
Základný problém, ktorý má v poslednom desaťročí podstatný vplyv na vnútropolitickú situáciu jednotlivých krajín v západnej Európe, je medzinárodná migrácia, postoj k prisťahovalectvu a k jednotlivým skupinám prisťahovalcov. Zmeny vo vývoji krajín EÚ. V západnej Európe dochádza k erózii a nahlodávaniu domáceho pôvodného obyvateľstva, najmä tradičných zapadoeurópskych hodnôt. Politické dôsledky imigrácie - nárast intolerancie, xenofóbie, nacionalizmu a rasizmu. Situácia vo veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku.