Formovanie hodnotového rámca a sociálny kapitál - Dudová, Iveta
Principiálnou zbraňou proti hodnotám sociálneho štátu je globalizácia ako silná myšlienka, ktorá má sociálnu silu. Nové myšlienky a prístupy sa dovolávajú progresu, pravdy, rozumu, viery, znalostí a vedy preto, aby sa dosiahla obnova narušeného hodnotového rámca a pokúšajú sa vrátiť zmysel a modernú činnosť do virtuálneho sveta. Sociálnu a solidárnu ekonomiku vnímame ako súbor ekonomických iniciatív za sociálnym účelom.