Marketing a finančné analýzy - Dzuro, Matúš, 1983-
Využitie finančných ukazovateľov v marketingu - optimalizácia likvidity. Algoritmus zostrojenia nástroja na optimalizáciu likvidity, ktorým je sústava parametrických nerovníc. Riešenie je založené na štandardných vzorcoch pre likviditu prvého, druhého a tretieho stupňa za podmienky abstrahovania od položiek "ostatný krátkodobý majetok " a "ostatné krátkodobé cudzie zdroje". Navrhovaný nástroj je potenciálne použiteľný v kombinácii s inými nástrojmi ako produkt, napr. v oblasti finančného poradenstva.