Ovplyvní zavedenie eura výšku miezd? - Surmanová, Kvetoslava
Prezentácia a analýza vplyvu zavedenia spoločnej meny euro na výšku miezd. Na analýzu bola použitá metodológia panelových dát, pretože ponúka niekoľko výhod, napr. implementovať do odhadovaného modelu fixné alebo náhodné vplyvy. Do panelu dát boli združené údaje za 10 členských krajín EÚ. Cieľom práce bola prognóza budúceho vývoja miezd pri rôzne stanovených úrovniach inflácie.