Reprodukčné správanie v krajinách Európskej únie, podobnosti, rozdiely a postavenie Slovenska - Nováková, Miroslava
Odlišnosti a podobnosti vo vzorcoch reprodukčného správania vybraných európskych štátov a postavenie Slovenska v tejto oblasti. Metodika práce a zdroje údajov. Povojnové trendy populačného vývoja v Európe. Vývoj plodnosti, sobáše, rozvodovosť. Populačný vývoj v Európe po roku 1989. Plodnosť, sobáše a rozvodovosť európskych populácií v súčasnosti. Celková charakteristika demografického správania členských štátov EÚ.