Slovenská republika a medzinárodné daňové vzťahy v odbore daní z príjmov a z majetku - Borčíková, Jana
S problematikou medzinárodných daňových vzťahov úzko súvisí predovšetkým problematika medzinárodného dvojitého zdanenia príjmu, ktorý je v každom prípade nežiadúci. Prečo sa uzatvárajú zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Tieto zmluvy neumožňujú daňovým subjektom vybrať si štát, v ktorom bude ich príjem prípadne majetok zdanený. Vzorové modely zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia.