Úprava niektorých ustanovení Obchodného zákonníka a nadväzujúcich právnych predpisov po novom - Lapšanský, Lukáš
Dňa 27. novembra 2007 NR SR prijala zákon č. 567/2007 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa Obchodný zákonník a zákon č. 530/2003 Z.z. o obchodnom registri v znení neskorších predpisov. V nadväznosti na zmeny prinášané touto novelou oboch spomínaných zákonov Ministerstvo spravodlivosti SR vydalo vyhlášku 656/2007 Z.z., ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška č. 25/2004 Z.z., ktorou sa ustanovujú vzory tlačív na podávanie návrhov na zápis do obchodného registra a zoznam listín, ktoré je potrebné k návrhu na zápis prikložiť. Dňa 27. novembra 2007 bol prijatý aj zákon č. 659/2007 Z.z. o zavedení meny euro v Slovenskej republike, ktorým tiež došlo k novelizácii niektorých ustanovení Obchodného zákonníka. Všetky uvedené novelizácie nadobudli účinnosť od 1. januára 2008.