<The> impact of the ECB's decisions on the monetary development in the Euroarea - Kotlebová, Jana, 1969-
Menová politika 21 storočia - nezávislosť od centrálnej banky, cielená inflácia. Zmeny v členskej štruktúre Európskeho systému centrálnych bánk a v eurosystéme. V roku 2007 Európsky systém centrálnych bánk pozostával z 27 národných centrálnych bánk členských krajín EÚ a Európskej centrálnej banky. Vplyv rozhodnutí Európskej centrálnej banky na menovú politiku v eurozóne.