Radikalizmus v Afrike - príklad sudánského Dárfúru - Lipková, Ľudmila
Vývoj na africkom kontinente v minulosti sa rozvíjal pod vplyvom koloniálnych mocností. Dekolonizácia priniesla bývalým kolóniám viac negatív ako pozitív. Príklad konfliktov v sudánskom Dárfúre, príčiny konfliktu. Humanitárna situácia. Mierová dohoda o Dárfúre. Potreba zabezpečenia kolektívnej bezpečnosti. Ďalšie opatrenia po nastolení bezpečnosti a nasadení mierových jednotiek v tomto regióne.