Cieľ Slovenskej spoločnosti aktuárov: vysoká zodpovednosť a profesionalita - Kľúčovská, Jelica
Primárne poslanie zodpovedného aktuára, jeho postavenie Tlak poisťovne na aktuára. Interné alebo externé postavenie aktuárov. Úlohy aktuára v súvislosti s IFRS a solventnosťou. Štandardy práce aktuára. Nezávislosť členov od vedenia poisťovní.