Prisťahovalectvo v Spojených štátoch amerických a v Európskej únii pomáha pri riešení negatívnych ekonomických dôsledkov starnutia alebo ich prehlbuje? - Gál, Zsolt
Starnutie populácie a fenomén migrácie. Fiškálny dopad migrácie. Prisťahovalci na pracovných trhoch západných krajín. Zamestnanosť podľa pohlavia a veku v USA a EÚ-15 v percentách za rok 2000. Migrácia a sociálny štát. Zloženie prisťahovalcov. Zloženie imigrantov v niektorých rozvinutých krajinách. Analýza ziskov a nákladov imigrácie - hlavné faktory. Konklúzie.