Koncept civilizačnej zmeny tretieho tisícročia-éra globálnej bezpečnosti? - Plávková, Oľga
Zásadné zmeny v usporiadané spoločnosti. Kvalitatívna zmena v celom priestore. Definovanie civilizácie. Vzťah globalizácie a civilizácie. Prerod tradičnej spoločnosti na modernú. Postmoderný pohľad na svet. Globálna informačná spoločnosť.