Globalizácia a jej vplyv na rozvojovú stratégiu SR po vstupe do EÚ - Baláž, Peter
Snaha o vysokú proexportnú orientáciu všetkých nových členských krajín Európskej únie. Pozícia zahranično-obchodnej politiky SR v rámci implementácie do EÚ. Dopady vstupu do EÚ na zahranično-obchodnú politiku SR. Rast konkurencieschopnosti ako predpoklad úspešnosti slovenskej ekonomiky.