Začal s tým už Kolumbus - Košťál, Daniel
Trendy na trhu - obchodná stratégia. Pre moderný obchod je kľúčovým kvalifikovaný manažment s medzinárodnými skúsenosťami a inovatívnymi nástrojmi. Správny obchodník musí byť zdravo sebavedomý, otvorený trendom a túžiaci po zmenách. Každý obchodník musí zohľadňovať okrem globalizácie aj špecifiká danej lokality a primiešavať do ponuky aj regionálne výrobky, pravidlo regionality. Moderný obchod úzko súvisí s emóciami. Úbytok trhovísk.