Global sourcing - globálne získavanie zdrojov - Lazový, Pavol
Charakteristika pojmu global sourcing. Rozdiel medzi pojmami international purchasing (nákup v zahraničí) a global sourcing. Súčasné a očakávané úrovne globálneho získavania zdrojov (2005-2006). Príklad nórskej spoločnosti Nordic Group USA - silný rast získavania zdrojov z globálneho prostredia na úkor domácich zdrojov. Strategický význam globálneho sourcingu a jeho vplyv na konkurencieschopnosť firmy. Výsledky najnovších výskumov spoločnosti CAPS Research o global sourcingu.