Strategická správa o obnovenej Lisabonskej stratégii pre rast a zamestnanosť.
Lisabonský program Spoločenstva ako náprotivok národných programov - vytyčujú sa v ňom opatrenia na úrovni Spoločenstva, ktoré znamenajú prínos pre opatrenia uskutočňované členskými štátmi a ktoré budú mať najväčší vplyv na rast a zamestnanosť. Predstava jednotného trhu v 21. storočí. Obnovená Lisabonská stratégia a činnosti navrhované v štyroch prioritných oblastiach. Osobitné odporúčania pre Slovensko.