Európsky ekonomický komplex na pozadí rozvoja integračných väzieb Európskej únie - Hoľková, Anna
Vysvetlenie pojmu integrácia. Základné integračné stupne: oblasť slobodného obchodu, colná únia, spoločný trh, hospodárska únia a úplná ekonomická integrácia. Teoretické prístupy k integrácii. Formálna a neformálna integrácia. Regionálna integrácia. Vymedzenie subjektu svetového hospodárstva. Medzinárodný ekonomický komplex.