Nové modely v oblasti zdravotného a nemocenského poistenia - Škrovánková, Petra, 1981-
Hlavné črty aktuárskej praxe v oblasti zdravotného a nemocenského poistenia. Problematika poistenia kritických chorôb a aktuárske výpočty pre toto poistenie. Autorka navrhuje nový matematicko-štatistický model , ktorý by mal v budúcnosti pomôcť pri určovaní výšky pistného v životnom, resp. nemocenskom poistení. Aktuárske modelovanie je v súčasnosti všeobecne používané a potrebné v mnohých krajinách sveta.