Postavenie obcí v systéme verejnej správy - Hrašková, Dagmar
Orgány obce (schéma). Obecné vlastníctvo. Štruktúra a tvorba obecného majetku. Formy hospodárenia s majetkom. Formy podnikania obce. Finančné hospodárenie obcí a rozpočet obce. Princípy obecného finančného systému. Funkcie obecného rozpočtu. Štruktúra rozpočtu obce na Slovensku. Aktuálne otázky financovania obcí.