Pozor na životné poistky - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Sporenie a poistenie v jednom nie je výhodné. Jeden balík poistky obsahujúcej sporivú časť aj časť na krytie poistných rizík v drvivej väčšine prípadov v sebe obsahuje vysoké skryté poplatky. Sporenie a poistenie v jednom je skutočne nevýhodné a netransparentné. Výnosy takého sporenia sú obvykle nižšie, ako je miera inflácie v danej ekonomike. Životná poistka je vhodný a potrebný produkt pre tých, čo majú vyššie úvery. Určite je dôležitá pre úverových dlžníkov z hypotekárnych úverov.