Financovanie originálnych kompetencií obcí na úseku školstva od 1. januára 2008 - Sládečková, Jana
Financovanie verejných školských zariadení z výnosu dane z príjmov fyzických osôb. Spôsob rozdelenia výnosu dane je určené nariadením vlády. Zber údajov, ktoré sú podkladom pre financovanie. Výpočet výšky podielu na dani z príjmov, ktorá zodpovedá jednému prepočítanému žiakovi.