Využitie IKT vo výchovno-vzdelávacom procese na obchodných akadémiách podľa požiadaviek firiem - Šóš, Ivan, 1977-
Informatika a IKT patria medzi oblasti, ktoré sa vyvíjajú veľmi rýchlym tempom. Požiadavka prenosu aktuálnych zmien v oblasti využitia IKT do obsahu vzdelávania nosného predmetu aplikovaná informatika a ďalších odborných ekonomických predmetov, viedla autora k spracovaniu vysoko aktuálnej problematiky nadväzujúcej na spoločenskú požiadavku prechodu od industriálnej spoločnosti k informačnej, učiacej sa spoločnosti. V nej sú rozhodujúcim zdrojom informácie, nie kapitál. Autor v príspevku vyhodnocuje dotazník, ktorý bol realizovaný na vzorke 173 respondentov - fieriem, s otázkami orientovanými na spokojnosť s absolventami obchodných akadémií na Slovensku.